Mielone z boczniakami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
bułka czerstwa - 0,5 szt.
cebula - 1 szt.
boczniaki - 10 dag
masło - 2 łyżki
jajka - 2 szt.
jogurt lub majonez light - 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo
płatki kukurydziane - 1 szklanka
olej do smażenia
bułka tarta - 1-2 łyżka
Dodatkowe informacje:
Kotleciki mielone z boczniakami, obtoczone w płatkach kukurydzianych to pomysł na pyszne i aromatyczne mięsko z chrupiącą skórką.Sposób przygotowania:
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Gdy mięso ma wolną konsystencję wsypać 1-2 łyżki bułki tartej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.