Drożdżówki ze śliwkami i rabarbarem
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 40 dag
drożdże świeże - 4 dag
cukier - 0,5 szklanki
żółtka jajek - 3 szt.
mleko - 2/3 szklanki
masło - 10 dag
cukier waniliowy - 1 łyżka
sól - 0,5 łyżeczki
Kruszonka:
mąka pszenna - 20 dag
masło - 10 dag
cukier waniliowy - 1 łyżka
Pozostałe składniki:
śliwki węgierki - 0,5 kg
rabarbar - 2-3 laski
cukier waniliowy - 1 łyżka
cukier - 1-2 łyżka
jajko - 1 szt.
mleko - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować, wykroić krążki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.