Ciasto krucho-drożdżowe z serem i kruszonką
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 3 szklanki
drożdże - 3 dag
proszek do pieczenia - 1/5 łyżeczki
masło - 20 dag
żółtka - 2 szt.
śmietana gęsta - 4 łyżki
cukier - 2 łyżki
mleko ciepłe - 1/4 szklanki
sól - 1/2 łyżeczki
KRUSZONKA
mąka pszenna - 1 szklanka
cukier - 10 dag
żółtko - 1 szt.
MASA SEROWA
ser twarogowy - 1 kg
cukier puder - 1 szklanka
mleko - 1 szklanka
żółtka - 3 szt.
jajka - 2 szt.
olej - 1/2 szklanki
budyń waniliowy - 1 szt.
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2 łyżki
rodzynki - 3-4 dag
Dodatkowe informacje:
Pyszne ciasto na śniadanie do porannej kawy.Sposób przygotowania:
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem, wsypać 2 łyżki mąki. Zamieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.