Pizza z patelni z włoską przyprawą
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
woda letnia - 200 ml
sól - 1 łyżeczka
cukier - 1 łyżeczka
drożdże świeże - 2 dag
przyprawa włoska - 1 łyżeczka
olej - 2 łyżki
boczek wędzony - 5 dag
por - 5 dag
pieczarki - 15-20 dag
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
ser żółty - 10 dag
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Dodatek przyprawy włoskiej do ciasta to dobry pomysł na przygotowanie smacznej pizzy w innym wydaniu.Sposób przygotowania:
Pozostałą mąkę wsypać do drugiej miski, dodać resztę wody, spieniony rozczyn i wyrabiać około 5-6 minut. Odłożyć do wyrośnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.