Dyniowe krokiety z pieczarkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda gazowana - 1 szklanka
puree z dyni - 0,5 szklanki
jajko - 1 szt.
mąka pszenna - 2 szklanki
mąka kukurydziana - 0,5 szklanki
sól - 0,5 łyżeczki
olej - 2 łyżki
Nadzienie
pieczarki - 40-50 dag
olej - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
bułka tarta - 1 łyżka
sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Dodatkowo:
jajka - 2 szt.
Bułka tarta trochę
olej do smażenia trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.