Ciasteczka z jabłkami z nutką pomarańczy i kardamonu
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 30 dag
masło - 12 dag
puree z dyni - 10 dag
cukier puder - 10 dag
otarta skórka z pomarańczy - 2 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Dodatkowo
jabłka średniej wielkości - 70 dag
cukier kryształ - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
cynamon mielony - 2 łyżeczki
kardamon mielony - 1-2 szczypta
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka można posypać gotową przyprawą do szarlotki.Sposób przygotowania:
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i szklanką lub foremką w kształcie koła wyciąć krążki, na każdy ułożyć cząstkę jabłka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.