Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
woda - 1 szklanka
mleko - 200 ml
śmietana - 50 ml
mąka pszenna - 1 szklanka
mąka kukurydziana - 0,5 szklanki
kurkuma - 0,3 łyżeczki
jajka - 2 szt.
olej - 2 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki
Nadzienie
jarmuż - 30 dag
czosnek - 1 ząbek
masło - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
pieczarki - 25-30 dag
filet z kurczaka upieczony - 25-30 dag
sól, pieprz do smaku
Panierka
jajka - 2 szt.
płatki kukurydziane - 1,5 szklanki
olej do smażenia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.