Zupa krem z soczewicy
StokrotkaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
ziemniaki - 1 szt.
cebula - 1 szt.
marchew - 1 szt.
oliwa - 2 łyżki
przyprawa curry - 1 łyżeczka
masło - 1 łyżka
liść laurowy - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony trochę
Dodatkowe informacje:
Zupa krem z soczewicy jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dobry pomysł na pyszną i sycącą zupę.Sposób przygotowania:
Podawać z chipsami z boczku i pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.