Torcik serowo-makowy
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 15 dag
kakao - 1 łyżka
masło - 7 dag
cukier puder - 5 dag
żółtka - 2 szt.
Masa serowa:
ser biały - 40 dag
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
jajka - 2 szt.
mleko - 5 łyżek
olej - 4 łyżki
cukier - 10 dag
cukier wanilinowy - 2 łyżeczki
rodzynki trochę
skórka pomarańczowa kandyzowana trochę
białka - 4 szt.
mąka tortowa - 1 łyżka
cukier puder - 0,3 szklanki
mak - 4 łyżki
aromat migdałowy
proszku do pieczenia szczypta
ocet - 1 łyżka
Lukier
cukier puder - 10 dag
sok z cytryny - 1 łyżka
Pozostałe składniki
orzechy posiekane trochę
polewa czekoladowa
migdały
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.