Chleb z marchewką i suszonymi pomidorami
StokrotkaRodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
marchewka starta - 15 dag
cukier - 0,5 łyżeczki
drożdże świeże - 2 dag
sól - 1,5 łyżeczki
mleko - 200 ml
oliwa z oliwek - 4 łyżki
pomidory suszone w oleju z ziołami - 4 szt.
mak - 1 łyżka
bułka tarta do posypania blaszki trochę
masło do posmarownia formy trochę
Dodatkowe informacje:
Chleb z marchewką i suszonymi pomidorami to pomysł który warto wypróbować. Moi domownicy uwielbiają pieczywa z różnymi dodatkami.Sposób przygotowania:
Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.