Koktajle warzywno-owocowe
StokrotkaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
marchewka - 1 szt.
mango - 0,5 szt.
pomarańcza - 1 szt.
woda kokosowa - 0,5 szklanki
kostki lodu - 2-3 szt.
Koktajl z buraczka i malin
burak ćwikłowy - 1 szt.
maliny - 0,5 szklanki
woda kokosowa - 0,5 szklanki
kostki lodu - 2-3 szt.
Koktajl ze szpinaku i jabłka
jabłko - 1 szt.
szpinak - 1 garść
kiwi - 2 szt.
sok z pomarańczy - 0,5 szklanki
kostki lodu - 2-3 szt.
Dodatkowe informacje:
Koktajle warzywno-owocowe są bardzo smaczne i zdrowe. Takie koktajle należy podawać od razu po przygotowaniu.Sposób przygotowania:
Marchewkę, pomarańczę i mango umyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Wsypać do blendera, dodać kostki lodu, wlać wodę kokosową, zmiksować.
Koktajl z buraka i malin.
Buraka i banana obrać, pokroić na kawałeczki, włożyć do blendera, wsypać umyte maliny i kostki lodu, wlać wodę kokosową, dokładnie zmiksować.
Koktajl ze szpinaku i jabłka.
Liście szpinaku umyć, jabłko i kiwi obrać, rozdrobnić. Wszystkie składniki włożyć do blendera, wlać sok z pomarańczy, dodać kostki lodu i zmiksować.
Tak przygotowane koktajle przelać do małych szklaneczek i od razu podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.