
Kapusta z ziemniakami czyli ciap - kapusta lub panczkraut

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
kapusta kiszona - 600 g
cebula duża - 1 szt.
płyn sojowy - do smaku
masło klarowne - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczonego mięsa. Można ją również okrasić, połączyć z wytopionym boczkiem wędzonym razem ze skwarkami. Polecam na smaczny obiad dla całej rodzinki.Sposób przygotowania:
Ziemniaki po obraniu opłukać zalać wodą i ugotować. Miękkie ziemniaki odcedzić czyli odlać wodę, a ziemniaki ugnieść tłuczkiem na puree. Do ugniecionych ziemniaków dodać ugotowaną kapustę i wymieszać do połączenia składników. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na maśle klarownym do zeszklenia i połączyć z kapustą. Tak przygotowaną kapustę podać polaną z gęstym sosem pieczeniowy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.