Rogaliki z ciasta francuskiego
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, kakao, pszenica
Składniki:
dżem wiśniowy - 1/2 słoika
mus jabłkowy - 1/2 słoika
czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej - 100 g
Sposób przygotowania:
Z każdej wycinamy trójkąty na każdym trójkącie nakładamy po łyżeczce dżemu czy musu lub kremu czekoladowego. Zwijamy od podstawy czyli od szerokiej części trójkąta. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut ( termo obieg).
Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.