Kruche ciasteczka z dżemem
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1/2 szklanki
cukier waniliowy - 1 opakowanie
jajka - 2 szt.
margaryna - 1/2 kostki
dodatkowo - dżem - 1 słoik
Sposób przygotowania:
Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
Po wyjęciu cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
W jednaj części kółek kieliszkiem wyciąć dziurki, kółka bez dziurki posmarować dżemem nałożyć kółka z dziurką.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w 200 stopniach około 15 - 20 minut.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.