Sałatka jarzynowa
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
marchewki - 2 szt.
pietruszka korzeń - 2 szt.
jajka - 5 szt.
ogórki kiszone - 4 szt.
cebula - 1 szt.
groszek konserwowy - 1 słoik
majonez według uznania - 1/2 słoika
jogurt naturalny - 2 - 3 łyżki
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Dodatkowo:
jabłko - 1 szt.
kukurydza konserwowa - 1/2 słoika
natka pietruszki - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone, cebulę po obraniu pokrój w kostkę. Do ugotowanych warzyw dodaj pokrojone jajka, ogórki i cebulę oraz odsączony z zalewy groszek.
Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i musztardą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połącz z warzywami i dokładnie wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki.
Sałatkę podawaj schłodzoną
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.