Kapusta czerwona Bozeny
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
cukier u mnie - 3 łyżki
boczek wędzony - 250 g
masło - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.
Gotujemy do miękkości kapusty (ale nie rozgotowujemy), odlewamy wodę.
Następnie dodajemy obraną drobno pokrojoną cebule, doprawiamy pieprzem, solą oraz cukrem i octem do smaku.
Mieszamy.
Boczek kroimy, podsmażamy z odrobiną masła a następnie okraszamy kapustę i dokładnie mieszamy do połączenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.