Ciasto z serem
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 1 i 1/4 szklanki
kakao ciemne - 3 łyżki
masło lub margaryna - 200 g
cukier - 1 szklanka
jajka - 4 szt.
cukier waniliowy - 1 opakowanie
masa serowa:
twaróg mielony - 700 g
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
jajka - 4 szt.
masło - 100 g
cukier - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Masa serowa:
Masło utrzeć z cukrem jajkami, porcjami dodając mielony ser i na koniec połączyć z budyniem śmietankowym. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć ciasto na spód wyrównać, a następnie rozłożyć masę serową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 - 60 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.