Filety musztardowo - korzenne
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
przyprawa korzenna - 2 łyżeczki
cebula - 1 szt.
cukier - 1,5 - 2 łyżki
olej według potrzeby
Sposób przygotowania:
Może być tak że w ogóle nie będzie trzeba moczyć.
Następnie wyjąc i osaczyć , pokroić na mniejsze kawałki.
Cebule obrać i pokroić w piórka a następnie sparzyć gorącą wodą i ułożyć na dnie słoika.
Musztardę połączyć z olejem , dodać cukier oraz przyprawę korzenną i dokładnie wymieszać.
Pokrojone śledzie ułożyć ciasno w słoiku , a następnie zalać zalewą musztardowo - korzenną z olejem. Zakręcić słoik i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu aby śledzie się przegryzły.
Śledzie zalać tak aby były przykryte olejem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.