![Biszkopt makowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-11/17612-photo-main.jpg)
Biszkopt makowy
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
mąka pszenna - 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana - 1/4 szklanki
mak mielony - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
sól - szczypta
Dodatkowe informacje:
Biszkopt makowy przygotowany z myślą o przygotowaniu jakiegoś ciasta na niedzielę. Biszkopt wyszedł bardzo fajny i smaczny. Potrzebowałam tylko dwa blaty i dlatego przygotowałam go w większej tortownicy. Na tę porcję tortownica o średnicy 22 lub 23 cm, a ja upiekłam w tortownicy o średnicy26/26cm. Jeszcze jedno mak dodałam mielony , ale można dodać w całości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.