Sernik na spodzie z delicjami
Bożena1960Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 200 g
cukier waniliowy - 1 opakowanie
śmietana 18% gęsta - 600 ml
dodatkowo; delicje duża paczka - 1 opakowanie
polewa; czekolady - 200 g
mleko - 6 -7 łyżek
Sposób przygotowania:
Następnie na spodzie rozkładamy delicje o smaku dowolnym( u mnie o smaku pomarańczowym).
Twaróg sernikowy trzykrotnie mielony wykładamy do miski miksera, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy , mieszamy.
Cały czas miksując do masy dodajemy śmietanę oraz po jednym jajku.
Na koniec do masy sernikowej dodajemy budynie i miksujemy do połączenia składników.
Tak przygotowaną masę przekładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy z delicjami.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut.
Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku przynajmniej na 3 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy sernik z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Po całkowitym wystudzeniu sernik polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.