Ryż z kurczakiem
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
ryż - 2 opakowania
cebula pokrojona w piórka - 1 szt.
ząbki utarte - 3 szt.
sól - do smaku
bulion w proszku - do smaku
majeranek - 1 łyżka
składniki zalewy:
margaryna - 1/4 kostki
przecier pomidorowy - 1,5 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
bulion w proszku - 1/2 łyżeczki
papryka słodka - 1/2 łyżeczki
pieprz mielony - szczypta
Dodatkowe informacje:
szklanka o poj. 250 mlSposób przygotowania:
Składanki zalewy zagotować i wylać na mięso i ryż. Naczynie żaroodporne zakryć przykrywką i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i piec około 1,5 godziny. Tak 10 minut przed końcem pieczenia przykrywkę zdjąć i mięsko dopiec.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.