Sałatka orientalna
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): tajska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
cebule czerwone - 2 szt.
posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
majonez - 6 łyżek
przyprawa curry - 1 łyżka
sos winegret podstawowy:
ocet winny lub sok z cytryny - 1 łyżka
cukier - szczypta
sól - szczypta
ząbki czosnku - 2 ząbki
Sposób przygotowania:
Sos winegret:
Do oliwy wlewać po kropli ocet winny stale mieszając (pamiętajmy oliwy 3 części, octu winnego 1 część czyli 3:1). Ucierać aż sos zgęstnieje i nabierze jednolitą konsystencję. Przyprawić cukrem i pieprzem do smaku. Na koniec dodać drobno posiekane ząbki czosnku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.