Brukselka w cieście z dodatkiem majonezu
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka ziemniaczana - 1/2 łyżki
jajka - 2 szt.
jogurt naturalny - 1 łyżka
majonez - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
dodatkowo - brukselka - 300 g
cukier - 1/2 łyżki
sól - 1/2 łyżki
dodatkowo - olej do smażenia - 500 ml
Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu brukselkę odsączamy na sicie.
Ciasto ;
Składniki na ciasto wkładamy do naczynia i miksujemy na jednolitą gęstą masę.
Odsączoną, ugotowaną brukselkę zamaczamy w cieście i smażymy w głębszej patelni na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
Po usmażeniu brukselkę wyjmujemy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.