
Jabłecznik na kruchym spodzie

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 200 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
jajko - 1 szt.
cukier najlepiej drobny - 1/3 szklanki
Dodatkowo: - 1,200 kg
cukier - do smaku
cynamon - 1 łyżeczka
bułka tarta do masy jabłkowej - 2 łyżki
cukier puder do oprószenia - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Prosty, szybki i smaczny jabłecznik, o kruchym rozpływającym się w ustach spodzie. Jabłecznik o pysznym i lekko kwaskowym nadzieniu jabłek, z nutką cynamonu. Polecamszklanka o poj. 250 ml.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.