Szybka przekąska z tortilli szpinakowej
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
serek śmietankowy - 2 opakowania
szynka - 10 plastrów
ser żółty - 6 plastrów
musztarda - 3 - 4 łyżki
papryka konserwowa - 1/2 słoika
Sposób przygotowania:
Musztardę mieszamy z majonezem i smarujemy ser, na ser nakładamy pokrojoną odsączoną paprykę konserwową.
Placki zwijamy w rulon,owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki.
Po wyjęciu rozwijamy i usuwamy folię a rulony spinamy wykałaczkami i kroimy na kawałki około 3 cm.
Podajemy jako przekąskę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.