Surówka z pekińskiej kapusty
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: cytrusy
Składniki:
ogórek zielony długi - 1 szt.
cebula - 1 szt.
sól - 1/2 łyżeczki
sos; oliwa - 1/4 szklanki
musztarda - 1 łyżeczka
mięta świeża - 2 łyżeczki
zioła prowansalskie - 1/3 łyżeczki
Dodatkowo; plasterki ogórka zielonego kilka
pomidor - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę.
Ogórek zielony umyć i osuszyć , a następnie pokroić w niezbyt grubą kostkę.
Wszystko razem wymieszać doprawić solą do smaku.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.
Sos;
składniki sosu połączyć ze sobą ,dokładnie wymieszać.
Na 10 minut przed podaniem surówkę polać sosem i udekorować pomidorem i plasterkami ogórka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.