Sałatka na różne okazje
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
ogórek zielony długi - 1/2 szt.
pomidor - 1 szt.
rzodkiewki - kilka
kurczak pieczony - kawałek
papryka czerwona - 1/4 szt.
cebulka zielona - 1/2 pęku
Dip:
majonez - 3 łyżki
śmietana 12 % - 2 łyżki
czosnek - 3 ząbki
posiekana cebula - 1 łyżka
sól i pieprz świeżo mielony - do smaku
Sposób przygotowania:
Przygotowanie dipu.
Majonez wymieszać ze śmietaną , dodać drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i świeżo mielony pieprz do smaku, całość wymieszać do połączenia składników. Na koniec wmieszać posiekana cebulkę zieloną. Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.