
Śledzie w sosie śmietankowym pod pierzynką jajeczną

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1 szt.
ugotowane na twardo jajka - 3 szt.
Sos:
śmietana kwaśna 18 % - 3/4 szklanki
musztarda - 1 łyżka
sok z cytryny - 1/2 szt.
pieprz świeżo mielony - do smaku
posiekany szczypiorek lub cebulka - 1/2 pęku
Dodatkowe informacje:
Śledzie, które dzisiaj przygotowałam to śledzie które są od wielu ,wielu lat w naszej rodzinie. Śledzie w sosie śmietankowym połączonym z majonezem i musztardą, górę śledzi pokrywają pokrojone w drobną kostkę jajka. Śledzie bardzo smaczne. Polecam jako przekąskę na teraz jak i na świąteczny stół.Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i drobno pokroić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.