Placuszki drobiowo - warzywne
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
natka pietruszki - 1 pęk
czosnek - 3 ząbki
jajka - 2 szt.
sól do smaku
przyprawa do drobiu do smaku
papryka słodka - 1 łyżeczka
papryka ostra - 1/2 łyżeczki
mąka (tyle aby masa się dobrze zlepiała) - 6 łyżek
Sposób przygotowania:
Następnie kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka i mieszamy.
Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki,mąkę i mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy nieduże placuszki na rumiano z każdej strony.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.