Wielkanocne pisanki dla dorosłych
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 szczypta
cukier waniliowy - 3 łyżeczki
woda niegazowana - 250 ml
biszkopty okrągłe - 120 g
wiórki kokosowe - 50 g
do dekoracji - wiórki kolorowe - 1 szklanka
kolorowa posypka - 1 szklanka
wiórki kokosowe - 1/2 szklanki
listki bazylii kilka
Sposób przygotowania:
Mieszając gotować kilka minut, następnie odstawić do przestygnięcia.
Do wystudzonej masy dodać wódkę i rozdrobnione biszkopty, całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Z przygotowanej masy formować w dłoniach jajeczka, każde udekorować według swojego uznania.
Ja obtaczałam w wiórkach kokosowych kolorowych i w posypce kolorowej.
Udekorować listkami bazylii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.