Krem budyniowy z mascarpone
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
budynie śmietankowe bez cukru - 2 opakowania
cukier puder - 3 - 4 łyżki
serek mascarpone - 250 g
mleko - 600 ml
Sposób przygotowania:
Rozmieszane budynie wlać cały czas intensywnie mieszając do gotującego się mleka aż powstanie gęsty budyń. Zdjąć z ognia i całkowicie wystudzić. (ma być całkowicie zimny). W między czasie masło zmiksować z cukrem pudrem do białości. Śmietanę 30 % ubić na sztywno, połączyć z serkiem mascarpone.
Do masy maślanej cały czas miksując porcjami dodawać zimny, wystudzony budyń, następnie krem połączyć ze śmietaną i z serkiem mascarpone.
Schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.