Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
marchewki - 3 szt.
jajko - 1 szt.
ser biały mielony - 150 g
parmezanu - 4 łyżki
czosnek - 2 ząbki
bułka tarta - 1 łyżka
olej rzepakowy - 6 łyżek
kurkuma - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
natka pietruszki - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
3. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebule, marchewkę dodać czosnek i kurkumę. Smażyć około 2 min. Ostudzić połączyć z jajkiem , serem dodać parmezan i tartą bułkę doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową.
4. Masę nałożyć na filet indyczy ,posypać natką pietruszki Zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego polać olejem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec do miękkości polewając sosem W razie konieczności nakryć folią aluminiową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.