
Pasztet wieprzowy z wątróbką drobiową

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, drożdże, pszenica, drób, wieprzowina
Składniki:
boczek świeży - 300 g
wątróbka drobiowa - 400 g
duża cebula - 1 szt.
marchewka, pietruszka mała po - 1 szt.
seler korzeń - 1/4 szt.
kajzerka namoczona w mleku - 1 szt.
jajka - 2 szt.
sól i pieprz mielony - do smaku
mielona gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
ziele angielskie ziarenek - 3 szt.
liść laurowy - 2 szt.
Dodatkowo:
tłuszcz do wysmarowania foremek - 1 łyżka
bułka tarta do oprószenia foremek - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Przepis na ten pasztet jest prosty, łatwy i szybki. Pasztet bez dodatków takich jak żurawina czy pomidory suszone. Najprostszy pasztet jaki lubi moja rodzina. PolecamRada: Gdyby pasztet wyszedł za luzy dodać więcej bułki tartej, a gdyby wyszedł mocniej zbity wtedy dolać rosołu z gotowania mięsa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.