Racuchy z kapustą biała
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
sól - 1 łyżeczka
jajka - 4 szt.
woda - 1,5 szklanki
cebula - 5 łyżek
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
olej do smażenia - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki, do ciasta dodać ugotowaną kapustę i podrumienioną cebulę. Wszystko dobrze wymieszać.
Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć racuchy na rumiano z każdej strony.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.