Sałatka z kapusty kiszonej
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Składniki:
jabłko duże - 1 szt.
marchewki - 2 szt.
cukier - 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
koperek poszatkowany - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Przełożyć do miski.
Marchewkę i jabłko obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty.
Dodać również obraną pokrojoną w drobną kostkę cebule oraz posiekany koperek zielony.
Przygotowaną kapustę razem z przygotowanymi warzywami przełożyć do dużej miski, dodać przyprawy do smaku oraz olej i dokładnie wymieszać.
Gotową surówkę ułożyć na talerzykach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.