Śniadaniowy omlet z białą kiełbasą
Bożena1960Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kiełbasa biała - 1 kawałek
chrzan tarty - 1,5 łyżeczki
sól i pieprz - do smaku
posiekana cebulka zielona - 2 łyżki
masło klarowne - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać masło, następnie rozłożyć plasterki kiełbasy białej i delikatnie podsmażyć. Podsmażoną kiełbasę zalać przygotowanymi jajkami.
Zmniejszyć płomień ognia, przykryć przykrywką i smażyć do ścięcia jajek.
Gotowy omlet przełożyć na talerz, posypać cebulką zieloną i polać keczupem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.