Omlety/naleśniki z nadzieniem pikantnym
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
szczypiorek posiekany - 3 łyżki
mleko - 1 szklanka
sól do smaku
farsz; wędlina - 250 g
cebula - 2 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
papryka pomarańczowa - 1/2 szt.
papryczka chilli - 1/2 szt.
olej do smażenia - 3 łyżki
papryka słodka - 1 łyżeczka
mąka - 1 łyżka
bulion - 30 ml
sól morska do smaku
olej do smażenia - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Odłożyć na około 1/2 godziny.
Następnie dodać posiekany szczypiorek albo cebulkę zieloną i ponownie wymieszać.
Z ciasta usmażyć omlety.(mnie wyszły 4 szt).
Przygotować nadzienie:
Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia.
Kiełbasę , obrany ogórek pokroić w nieduże paski , dodać do cebuli, dodać oczyszczone, pokrojone papryki.
Dusić do miękkości warzyw.
Przyprawić do smaku solą oraz papryką słodką, następnie wmieszać mąkę i rozprowadzić bulionem.
Pod koniec dodać drobno posiekaną papryczkę chili i ponownie wymieszać.
Tak przygotowany farsz nakładać na omlety i zwinąć w rulon.
Gotowe podawać z ketchupem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.