Jajka nadziewane pastą z jajek, sera żółtego i szynki
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ser żółty - 150 g
szynka konserwowa - 150 g
sól i pieprz do smaku
chrzan tarty - 1 łyżeczka
dodatkowo - rzeżucha - 1 garść
Dodatkowe informacje:
Majonez dodać najlepiej według swojego uznania.Sposób przygotowania:
Z każdej połówki wyjmujemy żółtko tak aby nie uszkodzić białka.
Żółtka ścieramy na tarce, albo zwyczajnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojoną w kostkę szynkę konserwową.
Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i łączymy z tartym chrzanem i majonezem.
Taką pastą napełniamy połówki białek, posypujemy posiekaną rzeżuchą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.