Kasza manna z jabłkiem i cynamonem
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kasza manna - 7-8 łyżek
masło prawdziwe - 1 łyżka
jabłka - 2 szt.
cukier - do smaku
sok z cytryny - 1/2 szt.
Dodatkowe informacje:
Mój dzisiejszy deserek to kasza manna z startym jabłkiem i smacznym pachnącym cynamonem.Sposób przygotowania:
Mleko przelać do garnka, dodać masło i cukier do smaku. Do gotującego mleka energicznie mieszając wsypywać kaszę manną (tak by nam się nie porobiły grudki). Gdy kaszka gotowa przełożyć na talerz. Nałożyć startych jabłek i posypać cynamonem według swojego uznania. Można jeszcze oprószyć cukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.