Gulasz wieprzowy
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 1 szt.
ząbki czosnku - 2 ząbki
papryka słodka - 1 łyżeczka
papryka ostra - 1/2 łyżeczki
przyprawa do gulaszu - 1 łyżeczka
marchewka - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
olej - 3 łyżki
woda zimna - 1/4 szklanki
mąka - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Mięso umyć ,osuszyć i pokroić w różnej wielkości kostkę, następnie podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula.
Do mięsa dodać cebulę i dalej podsmażać.
Dodać obraną pokrojoną marchewkę,oczyszczoną pokrojoną paprykę, pokrojony por, przyprawy oraz tyle bulionu aby przykryło mięso.
Smażyć na małym ogniu około 20 minut, dodać oczyszczone podsmażone podgrzybki i koncentrat pomidorowy wymieszać i smażyć aż mięso będzie miękkie.
Jeszcze chwilę pogotować.
Podawać z ugotowanymi kopytkami lub ziemniakami albo kaszą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.