
Schabowe w sosie ogórkowym

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ogórki kiszone - 5 szt.
jajka - 2 szt.
mleko - 300 ml
bułka tarta do panierowania - 300 g
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
przyprawa do wieprzowiny - 1 łyżeczka
woda zimna - 1/4 szklanki
mąka - 2 łyżki
olej do smażenia - 1/2 kostki
bulion - 500 ml
Sposób przygotowania:
Do tłuszczu z pieczenia kotletów wlać bulion, włożyć starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone, doprowadzić do zagotowania i gotować około 10-15 minut, po czym sos zagęścić mąką wymieszaną w wodzie. Do tak przegotowanego sosu włożyć usmażone kotlety, zakryć przykrywką, aby naszły sosem. Podawać z ziemniaczkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.