Sałatka z kapusty kiszonej i papryki czerwonej
Bożena1960Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał
Składniki:
papryka czerwona - 1/2 szt.
seler korzeń - 1/4 szt.
jogurt typu Grecki - 200 g
czosnek - 2 ząbki
pieprz do smaku
cukier do smaku
cebulka zielona - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Dodać obrany starty na tarce (duże oczka )seler, oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w cienkie nieduże paseczki paprykę czerwoną.
Wszystkie składniki surówki połączyć, polać sosem jogurtowo - czosnkowym i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do szklanej salaterki i posypać poszatkowaną cebulką zieloną.
Sos jogurtowo - czosnkowy;
Jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem, solą oraz cukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.