![Pieczone pałki kurczaka do obiadu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11984-photo-main.jpg)
Pieczone pałki kurczaka do obiadu
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
oliwa - 1/2 szklanki
pieprz do smaku
sól morska do smaku
ząbki czosnku - 4 ząbki
papryka mielona słodka - 3 łyżeczki
przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
olej do wysmarowania blachy - 3- 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka nacieramy marynatą przygotowaną z oliwy, czosnku, czosnku granulowanego, soli i pieprzu oraz przyprawy do kurczaka.
Tak przygotowane kawałki kurczaka odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Blachę z piekarnika natłuścić olejem i ułożyć na niej kawałki kurczaka.
Następnie posypać słodką papryką i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut.
W trakcie pieczenia kawałki polewać wytworzonym sosem lub gorącym bulionem.
Podajemy do drugiego dania z ulubioną kapustą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.