Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
ser żółty - 200 g
sól do smaku
pieprz wieżo mielony do smaku
olej do smażenia - 1/2 litra
Sposób przygotowania:
o piersi dodajemy jajka , mąkę ziemniaczaną oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pieczarki obieramy, drobno kroimy i podsmażamy ( można zetrzeć na tarce o dużych oczkach).
Ser ścieramy na tarce (duże oczka)dodajemy do piersi kurczaka, dodajemy wystudzone pieczarki i razem mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzany olej łyżką nakładamy masę formując placuszki.
Smażymy na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy jako pyszną przekąskę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.