Wieprzowina pieczona w szybkowarze
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
musztarda - 2 - 3 łyżki
ząbki czosnku - 2 szt.
zioła: rozmaryn, zioła prowansalskie i tymianek - 1 łyżka
natka pietruszki - 1/2 pęku
tłuszcz do smażenia - szklanka
Sposób przygotowania:
Po upieczeniu mięso wyjąć lekko wystudzić i pokroić w plastry, a z powstałego płynu przygotować sos.
Mięsko można również podać jako samodzielną przekąskę z polane sosem chrzanowym i podać na świąteczny wielkanocny stół.
Przygotowanie 30 minut + marynowanie + pieczenie
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.