Krążki jabłek w cieście biszkoptowym
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
mąka - 1/2 szklanki
cukier - 1/2 szklanki
soda oczyszczona - 1/3 łyżeczki
olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe;
Białka oddzielić od żółtek następnie ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Cały czas ubijając dodawać na przemian cukier i żółtka, a na sam koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Do tak przygotowanego ciasta zanurzać krążki jabłek i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.