Koperkowe naleśniki z serkiem i łososiem
Bożena1960Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, jęczmień, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
piwo jasne - 1 szklanka
jajka - 2 szt.
sól do smaku
koperek zielony - 5 łyżek
sok z cytryny - 1/2 szt.
chrzan tarty - 1 łyżka
pieprz biały do smaku
łosoś plastry - 180 g
olej do smażenia - 200 ml
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć cienkie naleśniki.
Serek wymieszać z chrzanem oraz z białym pieprzem.
Naleśniki smarować serkiem rozkładać plasterki łososia i zwijać w rulony, następnie każdy rulon naleśnikowy pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu.
Polecam na pyszne śniadanko.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.