Walentynkowe deserki z truskawkami
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
płatki czekoladowe - 1 szklanka
truskawki - 500 g
śmietana 30 % - 500 ml
serek mascarpone - 250 g
masa krówkowa - 1/2 opakowania
listki mięty kilka
Sposób przygotowania:
Do trzech wysokich szklanek na sam spód włożyłam płatki kukurydziane, a do następnych trzech płatki czekoladowe.
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywną masę z cukrem pudrem a następnie stopniowo połączyłam z serkiem mascarpone.
Na płatki nałożyłam masę śmietankową z mascarpone następnie szprycę napełniłam masą korówkową i wyciskałam pomiędzy śmietanę, na to nakładałam truskawki i znowu śmietana i truskawki.
Udekorowałam listkami mięty.
Rada;
Owoce mogą być dowolne
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.