Coś al-a pizza
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób, wieprzowina
Składniki:
jajka - 2 szt.
woda przegotowana w razie potrzeby - 50 ml
dodatkowo - parówka - 1 szt.
szynka konserwowa - 2 plastry
sól i pieprz do smaku
bazylia - 2 szczypty
zioła prowansalskie - 2 szczypty
olej - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulkę zieloną posiekać.
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plastry,natomiast ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jajka utrzeć z mąką tak aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego.
Do zbyt gęstego dodać trochę przegotowanej wody.
Dodać pokrojoną parówkę i wędlinę ,posiekaną cebulkę zieloną, sól i pieprz.
Ciasto wylać na rozgrzany olej, obsmażyć z jednej strony i odwrócić na drugą ułożyć plasterki pomidora, posypać startym żółtym serem oraz ziołami przyprawowymi.
Smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż ser się roztopi.
Wyłożyć na talerz posypać posiekaną cebulką zieloną.
Jeść na gorąco.
Można polać ketchupem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.