Chrupiące kulki z mielonego kurczaka
Bożena1960Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
śmietana - 50 ml
masło - 10 g
sól ziołowa do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
wódka czysta - 10 ml
bułka tarta - 2 - 3 łyżki
bułka tarta do panierowania - 250 g
olej do smażenia - 1/2 litra
Sposób przygotowania:
Na koniec dodać nie wielką ilość bułki tartej.
Gotową masę nabierać dużą łyżką, obtaczać ( panierować) w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podawać do obiadu lub jako smaczną przekąskę.
Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.